Zonneboilers voor de recreatiebranche

Wat is de meest ideale toepassing voor een zonneboiler?

Een zonneboiler is voor de meeste personen en bedrijven een interessante keuze. Uiteraard levert de zon op de kortere dagen minder energie dan in de zomermaanden. Echter levert een zonneboiler ook in de winter een grote bijdrage aan de warmwatervraag voor tapwater en CV!

Er is een branche waarbij de warmwatervraag precies overeenkomt met de opbrengstcurve van een zonneboiler: de recreatiebranche.

Sinds 2019 zijn wij preferred supplier van Recron / Hiswa en Vekabo, dé brancheorganisaties voor de recreatiewereld.

Speciaal voor de recreatiebranche heeft TechniQ Energy de Recrasol zonneboiler-lijn op de markt gebracht. Deze grotere systemen (van 800 tot 3000 liter) zijn uitgerust met een zogenaamd hygiënevat (energielabel A+), waarbij het tapwater door een speciale RVS warmtewisselaar stroomt. Hierdoor wordt de kans op legonella tot een minimum beperkt.

In onderstaande grafiek stellen de groene balken de bezettingsgraad voor van een gemiddelde camping. De oranje lijn geeft de opbrengst van een zonneboiler weer. De grootste energiebehoefte in de recreatiebranche valt naadloos samen met het opbrengstprofiel van een zonneboiler. Deze passen dus perfect bij elkaar.

Dit maakt een zonneboiler uit de Recrasol-lijn uitermate geschikt voor toepassing in de recreatiebranche (campings, sportclubs, jachthavens, vakantieparken, B&B, zwembaden, hotels,  enz.) voor het opwarmen van tapwater. Ook voor het opwarmen van zwembadwater kan een zonneboiler perfect toegepast worden.

Hieronder een  een live meting die wij verrichten bij camping Oba’s hofje in Oostkapelle:

Bij de bovenstaande camping is een gasreductie van 70 % gerealiseerd.

Dhr Van den Broeke minicamping Oba’s Hofje te Oostkapelle over het zonneboilersysteem: “Ik ben zeer tevreden over de zonneboiler die wij hebben aangeschaft voor ons douchegebouw. Het gasverbruik is enorm afgenomen en onze gasten ervaren het als positief dat ze een door de zon verwarmde douche hebben. Het comfort is zelfs verbeterd ten opzichte van de oude situatie met geisers. Geregeld vragen gasten naar het systeem en geef ik een rondleiding.”

 

Overheidseisen

Het MKB en de industrie worden de komende jaren verplicht om hun bedrijf te verduurzamen.

Wij hebben verschillende producten en toepassingen om aan deze overheidseisen te voldoen, uiteraard staat hierbij CO2 reductie hoog in het vaandel.

Bijna al onze systemen komen in aanmerking voor overheidssubsidie en daarnaast (deels) in aanmerking voor Energie investeringaftrek en milieu investeringsaftrek.

Hierdoor worden de terugverdientijden kort en laten de meeste investeringen al een “winst” zien na 7 of 8 jaar. Terwijl de levensduur van de systemen 20 to 25 jaar is.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met TechniQ projects. info@techniq-projects.nl 0118 236 002

De waardering van www.techniq.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 157 reviews.